Фабрыка з гісторыяй

Фабрыка «Інгман марозіва» размешчана на месцы адной з першых малочных кааператываў Беларусі, "Цэнтральны малаказавод", заснаваны у 1927 годзе. Праз 8 гадоў фабрыка пачала прамысловую вытворчасць марозіва, рэарганізаваную ў Гомельскі Гармалзавод.

У 1990 годзе на заводзе ўсталёўваюцца першыя італьянскія лініі, і ўтвараецца фабрыка марожанага Гомеля.

Паваротным момантам у жыцці кампаніі стаў Красавік 2009 года, калі на існуючых вытворчых магутнасцях Гомельскай фабрыкі марозіва было створана СТАА «Інгман марозіва» з удзелам фінскай кампаніі «Інгман Айс Крым Ою Аб». З прыходам інвестараў на прадпрыемстве была праведзена тэхнічная рэканструкцыя і мадэрнізацыя вытворчасці. Гэта дазволіла абнавіць і пашырыць асартымент выпускаемай прадукцыі. Беларускія аматары марозіва даведаліся пра новыя яго віды і вытанчаныя смакі, а візітнай карткай Гомельскага вытворцы марожанага стаў белы мядзведзь Алесь.

Больш за 350 супрацоўнікаў працуюць, каб рабіць беларусаў крыху больш шчаслівымі, падарыць незабыўныя эмоцыі і смачнае, як у дзяцінстве, марозіва. На сённяшні дзень прадпрыемства вырабляе больш за 7 500 тон у год — гэта 30 відаў марожанага пад 5 брэндамі — Белы Полюс, Jattis, Ласунак, Забава і Наша Марозіва.
Як вырабляецца марозіва
Вяршкі па трубаправодах паступаюць у кантэйнер для падрыхтоўкі сумесі, далей ўручную ўносяцца сухія кампаненты, пасля змешваюцца і адпраўляюцца на гамагенізацыю, дзе пад дзеяннем ціску сумесь набывае аднастайную кансістэнцыю.

Этап пастэрызацыі сумесі ажыццяўляецца са строгім захаваннем тэмпературнага рэжыму (87 ± 2 ° С) і час уздзеяння (па меншай меры 1 хв), які дазваляе знішчыць патагенныя мікраарганізмы і гарантуе вытворчасць бяспечнага прадукту. Гэты этап з'яўляецца кантрольнай крытычнай кропкай.

Пасля тэрмічнай апрацоўкі сумесь астуджаецца да тэмпературы ад 2 ° С да 6 ° С. Пасля гэтага пачынаецца стадыя паспявання сумесі. Падчас паспявання сумесі яе ўзбіванне павялічваецца, а кансістэнцыя паляпшаецца.

Паспелая сумесь падаецца ў фрызеры, дзе яна насычаецца паветрам і часткова замярзае.

Працэс фасавання (упакоўкі) марозіва, які ідзе з фрызера, праводзіцца як мага хутчэй, каб прадухіліць адтаванне перакрыжаванай вады. Пры неабходнасці ў працэсе фасавання дадаюцца дабаўкі да марожанага і харчовага пакрыцця.

Упакаванае марозіва загартавана ў паток паветра з тэмпературай не вышэй за мінус 30 ° С у спецыяльных хуткамаразільных туннэлі (SMT), якія ўваходзяць у струменевыя лініі. Пры выхадзе з хуткамаразільнага туннэля, тэмпература марожанага не вышэй за мінус 18 ° С.
Выключна якасныя інгрэдыенты
Якасць і бяспека прадукцыі забяспечваюцца строгім кантролем уводу сыравіны, строгай адпаведнасцю тэхналогій, лабараторнымі тэстамі ў вытворчым працэсе і канчатковай праверцы гатовай прадукцыі. Кантроль санітарнага і эпідэміялагічнага рэжыму ажыццяўляецца ў адпаведнасці з сусветнымі стандартамі.
На вытворчасці падтрымліваецца высокі ўзровень санітарыі і асабістай гігіены персаналу.

Гарантам высокай якасці і бяспекі марожанага з'яўляецца сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў, сертыфікаваная па міжнароднай схеме сертыфікацыі FSSC 22 000.
Для вытворчасці марозіва выкарыстоўваюцца толькі натуральныя інгрэдыенты беларускай вытворчасці: вяршкі пастэрызаваныя, алея, згушчанае малако, цукар, сухое абястлушчанае малако. Кожная партыя уваходнай сыравіны праходзіць падрабязны ўваходны кантроль.
Сучасныя тэхналогіі
Вытворчасць і ўпакоўка прадукту ажыццяўляецца на сучасным высокапрадукцыйным абсталяванні, што дазваляе захаваць якасць і бяспеку марозіва на працягу тэрміну прыдатнасці.
Наша прадпрыемства сертыфікавана па самых строгіх нормах вытворчасці малочнай прадукцыі.

На ўсіх этапах тэхналагічнага працэсу ўстаноўлены перфараваныя фільтра, што выключае трапленне старонніх прадметаў у працэсе яго вытворчасці.
@ 2023, СООО “Ингман Мороженое”
Для звонков из Республики Беларусь: 77 02
Для звонков из России и других стран: 8 800 555 90 14
УНП 490419896